web analytics

Å gi en ekstra klem…

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Plutselig fikk Ruby og jeg lyst til å kose og klemme litt mer på hverandre. Foran barna spesielt. Trenger man noen spesiell grunn? Nei. Har vi en spesiell grunn? Kanskje.

en_ekstra_klem

Uansett trenger man å vise barna at det er greit å vise varme følelser for hverandre foran de.
I en storbyhverdag der man kan bli sliten og stresset, kan det noen ganger være vanskelig å overøse hverandre med kjærlighet.

Man kan glemme å tenke på den andres følelser, og ta selv de enkleste spørsmål og henvendelser som den reneste kritikk. Da kan det bli irritasjon og dårlig stemning. Kunsten er bare å klare og se det etterpå, at man har opptrådt feil. Det er alfa og omega spør du meg.

Det handler også om å lære av de feilstegene man gjør. Jeg gjør feilsteg, og Ruby gjør feilsteg. Alle gjør feilsteg. Ved at man klarer å gi konstruktive tilbakemeldinger, og at mottaker klarer å ta det i mot som det det er, kan man nå langt.

For det ER krevende å ha to barn i huset! Men det er et fantastisk koselig og givende «slit», det gir meg mer enn noe annet i hele verden, å ha mulighet til å overøse barna mine med all den ekstra kjærligheten jeg ble tildelt ved fødselen, å få lov til å bidra til å forme de. Å lære de forskjellen mellom rett og galt, og å vise omsorg og nestekjærlighet. Som pappa lærte meg.

Å se det beste i andre mennesker. Å stole på folk. For med den holdningen når man langt i det sosiale liv. Når man gir mennesker en sjanse til å vise at de fortjener å være i ditt liv, og ikke dømmer de etter første- eller andreinntrykket. På den måten finner man sine beste venner.

I det hele tatt elsker jeg denne hverdagen. Stella (min stedatter) ble jeg først kjent med da hun var 1 ½ år gammel. Da hun var to ble jeg sammen med Ruby, og fikk dermed rollen som «bonus-pappa». Selv om jeg hadde jobbet i barnehage i mange år, var det rart å skulle være i den rollen på hjemmebane. Men man ble fort vant til det, og i november 2011 kom altså Thyra til verden.

Og hvilken rolle Stella har spilt for Thyra disse 16 månedene! De er utrolig glade i hverandre, og det viser de ofte. Noe sjalusidrama har man hatt, men mye mindre enn jeg hadde forventet meg! Når Stella er hos faren sin annenhver uke, snakker Thyra om henne hele tiden. «Stella?» «Stella?». Når storesøster er hjemme er leggesituasjonen også helt annerledes. De legger seg samtidig, og Thyra ligger bare og lytter til at Stella forteller en historie eller synger for henne. Plutselig er det stille der inne.

Med den relativt lille aldersforskjellen (1,5 og 4,5år) vil de forhåpentligvis knytte sterke bånd som de tar med seg inn i voksenlivet senere. Hvilken trygghet!

 

Jeg er virkelig priviligert, så må mamma og pappa også huske å få tid til hverandre oppi det hele…

 

bilde images index..

 

 

Tags: ,

Category: Rune Magnus Bjugan, Siste nytt