web analytics

Barack Obamas pappatips!

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

obama_family_480x320

Foto: Pete Souza, for Det Hvite Hus

President Barack Obama omtales som en ansvarsfull, engasjert og omsorgsfull familiefar. Her har vi samlet presidentens råd til ansvarsfulle fedre.

Barack Obama som selv vokste opp uten en tilstedeværende far, har gjort seg til talsmann for viktigheten av at fedre tar ansvar. Og han har varslet flere politiske reformer som skal bidra til dette. Samtidig understreker han det personlige ansvaret hver far har.

– Vi trenger fedre som innser at deres ansvar ikke stopper ved unnfangelsen. Vi må få dem til å innse at det som gjør en mann til en mann ikke er deres evne til å lage barn, men deres mot til å oppdra dem.

Dette sa Obama i en tale for et par år siden. Han innrømmet også han ikke var en perfekt far, og at han skulle ønske han var mer hjemme sammen med barna sine.

– Jeg er ingen perfekt far, og jeg vet at jeg vil fortsette å gjøre feil. Jeg skulle ønske at jeg kunne være hjemme mer samme jenteungene og kona enn det jeg er akkurat nå.

Barack Obamas råd til ansvarsfulle fedre

Obama har også gitt mange gode råd til fedre som ønsker å være til stede og ta ansvar for sine barn.

• Vær en god rollemodell. Gå foran som et godt eksempel for dine barn. Når vi har forventninger til dem, må vi stille høye krav til oss selv.

• Lær barna å verdsette empati. Gi dem evnen til å stille seg selv i andres sko og å se verden gjennom deres øyne.

• Vi må lære våre barn at vi ikke blir sterke ved å holde andre nede, men ved å løfte andre opp.

• Gi barna håp og fremtidstro.

Barack Obama fremstår som en moderne og omsorgsfull far, som setter familien først. Og i et intervju på CNN berømmet tidligere president George W. Bush ham for dette: “Han ønsker først og fremst å være en god far. Og jeg tror det vil bli en viktig del av hans presidentskap”.

—-

Artikkelen har tidligere vært publisert i <a href=http://farogbarn.no/abonnent/>Pappamagasinet FAR OG BARN</a>

Originally posted 2014-08-27 16:05:00.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Kjente fedre om papparollen, Siste nytt