web analytics

Besøk Sveriges mest barnevennlige skianlegg

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Stadig flere nordmenn velger å legge skiferien over grensen, og noen destinasjoner er mer populære enn andre. Bare i 2012 økte antallet norske besøkende til det svenske familieparadiset Branäs med 15 prosent fra fjoråret. Anlegget, som er kåret til Sveriges mest barnevennlige skisted for sjette året på rad, ligger kun to timer med bil fra Oslo og byr på aktiviteter og nyheter spesialtilpasset for de minste.

branas_ski_sweeden

Hvert år deler nettstedet Barnsemester.se ut den Stora Barnsemesterpriset, en pris Branäs har hentet hjem årlig siden 2007. Med nyheter innenfor både overnatting, servering, heiser og bakker denne sesongen, forventer skianlegget en hektisk avslutning på vinteren. Stadig flere norske familier tar turen over grensen, med vinterferien og påskeferien som populære høydepunkter for familiemoro.

Barnlige gleder

I Branäs er det barna som sitter i førersetet. Barn under 7 år får gratis heiskort forutsatt at de kjører med hjelm. Service som barnesenger og barnestoler er selvsagt, og i Bjørnehiet kan slitne barneføtter ta en fortjent hvilepause sammen med andre barn under tilsyn av voksne. Også utendørsaktivitetene er spesielt tilpasset barna, med actionfylte eventyr som snowracekjøring, snøscootersafari, hundespann, leting etter Björnbusarnas hemmelige skatter, slalåmkonkurranse, is-party – og ikke minst afterski for barna.

Familievennlig overnatting

Det finnes overnattingsmuligheter etter alle ønsker og behov i Branäs. Ønsker man å krydre oppholdet med litt ekstra luksus, åpnet den første delen av sportshotellet Ski Lodge denne sesongen. Med innredning etter amerikansk stil og en «lyxig» touch kan store og små koble av etter en aktiv dag i bakken. Oppe på Branäsberget bor man tett på naturen i rustikke hytter med torvtak, eller i moderne hus av svensk design.

Ski Lodge øker antall sengeplasser i Branäs med 500, og området har nå totalt 7000 sengeplasser for sine skiturister.

Snøgaranti – fra sort til grønt

Bredden Branäs tilbyr i skiopplevelser er noe anlegget er stolt over. Her kan man velge mellom alt fra tøffe utforkjøringer i de sorte løypene, til nybegynnerbakker med rullebånd og svake hellinger. Ønsker man å utvise litt artisteri er Snowparken og Pepsi Funparken stedet hvor grenser tester med hopp, rails og Big Air-bag.

Visste du at..

  • anlegget bruker kun miljøvennlig, grønn strøm?
  • det alltid inngår gratis heiskort for barn under 7 år?
  • det er snøgaranti i Branäs?
  • barna får servert varm saft i bakken?
  • det er kveldskjøring til klokken 19.00 hver dag?
  • skianleggets lengste bakke er på 3000 meter?
  • anlegget har 16 heiser?

Mer info på www.branas.se

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Kultur og aktiviteter, Siste nytt