web analytics

Brannfeller på barnerom

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Barnerommene fylles med stadig flere elektriske artikler. En fersk undersøkelse fra Storebrand viser likevel at 3 av 10 småbarnsforeldre ikke er opptatt av brannsikkerheten. Det kan være lurt med noen forebyggende grep, råder forsikringsselskap.

brannfarlig_480x320

Trelekene har fremdeles sin plass på norske barnerom, men de fylles i større grad opp av elektrisk utstyr, radiostyrte leker og ladere. Dette kan gi økt belastning på både kabler, skjøteledninger og batterier.

Mange snakker med barna

En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Storebrand Forsikring viser at 3 av 10 foreldre ikke er opptatt av brannsikkerheten på barnerommene, mens 66 prosent sier at de er det.

– Vi er glade for den høye andelen med bevisste foreldre. Samtidig skulle vi ønske det var enda flere. Det er viktig med en bevisstgjøring omkring de potensielle farene, sier Shazad Rafiq, Skadesjef eiendom i Storebrand.

Av de foreldrene som er opptatt av brannsikkerheten i podens rom, svarer hele 71 prosent at de snakker med barna om riktig håndtering av elektriske artikler. 57 prosent oppgir at de trekker ut kontakter, mens 15 prosent sier de ikke oppbevarer elektriske gjenstander på barnerommet.

Ulikheter på land og kjønn

Undersøkelsen viser at det er nordlendingene og sørlendingene som er mest opptatt av å sikre barnerommene sine, mens folk i Oslo vier det mindre oppmerksomhet.

Flere kvinner enn menn er opptatt av brannsikkerhet – og interessen er proporsjonal med alder. Det er likevel flest menn som svarer at de trekker ut kontakter og snakker med barna om brannsikkerhet.

 Undersøkelsen viser at 7 av 10 prater med barna sine om hvordan man oppbevarer elektronikk, og det er vi glade for. Det er viktig å informere om mulige brannfarer, men det bør også legges vekt på forebyggende informasjon og hvordan enkle grep i hverdagen kan redusere faren, avslutter Rafiq.
Gode råd for å unngå brannfarlige barnerom

Unngå skjøteledninger og løse ledninger på barnerommet, og ikke ha frittstående varmeovner eller lamper på barnerommet.

Vær ekstra oppmerksom på lamper. Lampene bør være fastmonterte og foreldrene bør sjekke at ikke dyner eller tepper ligger over. Pass på at ikke barn tar med lampen under dyna for å leke. Mange lar også laderne stå alt for lenge – noe som ved flere tilfeller har vært kilde til brann.

Installer røykvarslere i nærheten av barnerom – og gjennomfør regelmessige brannøvelser hjemme. Skulle det oppstå tilløp til brann, er det viktig at barna vet hvordan de skal forholde seg og hvor nærmeste rømningsvei befinner seg.

Originally posted 2013-06-11 08:38:47.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt