web analytics

Den profesjonelle oppdragelse

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Samfunnet i dag er gjennomsyret av råd og teorier for hvordan en skal oppdra barn. Jeg er selv en av de såkalte fagpersonene som bidrar til dette. Men driver jeg selv en profesjonell oppdragelse?

dreamstime_xs_18440991
Foto: © Melinda Nagy | Dreamstime.com

Tja, av og til kanskje. Langt ifra alltid ,og så er spørsmålet hva som er profesjonelt. Teoriene og fagpersonene spriker, og jeg tenker at du kommer langt med sunn fornuft. Stol på magefølsen. Tenk over din egen oppvekst. Vi har en tendens til å ubevist gjennta våre egene foreldres feil. Ta et ærlig oppgjør med deg selv, og tenkt nøye igjennom hva du synes dine foreldre gjorde bra. Bruk dette, og endre på det som du ikke synes var greit. Snakk mye med barnets mor om hva hun tenker og bli enig om noen felles kjøreregler. Følg disse og ikke la barna spille dere opp mot hverandre.

Denne helgen var langt fra profesjonell. Med smerter i en fot som leges mye senere en jeg har tålmodighet til, var humøret på bånn. Desverre gikk det ut over ungene og jeg var mye mer negativ og kjeftete en hva som var nødvendig.

Heldigvis har jeg evnen til å reflektere over hvordan jeg var, og heldigvis har jeg muligheten til å rette det opp igjen :-)

Tags:

Category: Rune Kudsen