web analytics

En barnehagefamilies utfordringer

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Starten på dette nye året har vært full av basselusker.

lege_bamse_dreamstime_xs_9115221-1
© Aldegonde Le Compte | Dreamstime.com

Stella på fire, snart fem, er en etter hvert rutinert barnehagejente, neste år er hun førskolebarn. Thyra (1) er relativt ny i gamet.

Med etter hvert totalt 17 års fartstid i barnehage er mamma og pappa rimelig drevne på dette med håndhygiene og hygiene generelt, men den siste tiden har det ikke vært nok å vaske de henda, vask-vask-de-henda.

Når alle fire er i kontakt med omtrent hundre barn til sammen daglig, i tillegg til å kjøre kollektivt til og fra jobb og barnehage, er det jo knapt mulig å unngå.

Det er mamma og Thyra det har gått hardest utover akkurat disse siste ukene. Den lille stjerna dro på seg en skikkelig ørebetennelse nå sist, og var hjemme en hel uke.

At mange er syke om dagen fikk vi merke da vi kom inn døra på legesenteret forrige uke. Det var altså folk som ikke fikk sitte, fordi de 20-25 stolene på venterommet var opptatt. Er det rart man ser lengselsfullt fram mot vår, sommer og varmere tider?!

Her er det i hvert fall tran og en c-vitamintablett hver morgen, i tillegg til at mor og far trener flere ganger i uka. Bare å kjøre på for å styrke immunforsvaret mest mulig.

Jeg leser at barn i ettårsalderen i snitt blir syke eller småsyke i snitt èn gang i måneden den første tiden i barnehagen.

Så det er vel ikke over helt enda, men det er absolutt lov å håpe.

Tags: ,

Category: Barnehage, Rune Magnus Bjugan