web analytics

Pappa under fødselen – Superhelt eller nervevrak?

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

De fleste par opplever det å være sammen om fødselen som noe stort og flott. Fedre som ønsker å være med under fødselen er og gode fødselshjelpere. Men det er viktig at dere begge vet hva som skal skje og at far får delta under hele svangerskapet.

Prat sammen på forhånd om fødselen og hvilke forventninger hver av dere har. Sett for eksempel opp noen spørsmål hver for dere før dere starter diskusjonen om du skal være med eller ikke.

Fødselen er krevende også for deg, fordi du ser at din kjære har smerter og blir sliten, du selv blir sliten og fordi det er en sterk følelsesmessig opplevelse.

Du kan hjelpe til på mange måter, men det er vanskelig å komme med eksakte råd. Du er trygg og god å støtte seg til. Du er god til å trøste, massere en vond rygg, tørke svette fra pannen med en kald klut eller bare holde i hånden. Inni mellom kan du hjelpe henne til å slappe av, hente litt kaldt drikke og oppmuntre.

Mange fedre kan fortelle at deres kjære kone eller samboer reagerer helt annerledes enn han forventet. Derfor er tillit og trygghet fra deg veldig viktig slik at hun kan gi følelsene fritt spillerom og arbeide seg gjenom fødselen.

I den siste del av fødselen konsentrerer hun seg så veldig om riene at hun ikke klarer å ha noen særlig kontakt med deg.

Men du kjenner henne, deg er hun trygg på. Forsøk å gjette behovene hennes hvis hun ikke orker å snakke stort. Og føl deg ikke såret om hun henvender seg til jordmoren når hun egentlig godt kunne spurt deg. Jordmoren er fagpersonen, og ofte er hun en kvinne som selv har født barn. Autoritet føles betryggende.

Når barnet er født kan far få klippe over navlestrengen om han ønsker det. Det anbefales å si ja til det. Det er et stort og viktig øyeblikk fylt med stolthet, ydmykhet og omsorg for mor og barn.


Kilde: Graviditet,fødsel og den nye familien,  Utgiver: SCA Hygiene Products A/S

Originally posted 2012-10-16 22:15:38.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt, Snart pappa / nybakt pappa