web analytics

Forslag til meny på morsdagen

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Til søndag er det morsdag igjen. Det er en meget god anledning for far i huset til å imponere med sine kokkeferdigheter.

kylling_satay

Knut Pettersen fra www.matoppskrift.no har satt sammen ett lite forslag til hovedrett, dessert og en kake til kaffen senere.

Kylling satay

4 porsjoner

4 stk kyllingfileter

MARINADE:

2 stk finhakkede sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

0,25 ts chilipulver (gjerne Santa Maria Chili Spicemix)

1 ts malt koriander

1 ts malt ingefær

2 ss soyasaus

2 ts brunt sukker

PEANØTTSAUS:

1 glass  peanøttsmør

Ca 4,5 ss østerssaus

1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)

Ca 1,5 dl vann

Ca 2 ss sambal oelek (chilipasta)

Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.

Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.

PEANØTTSAUS:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.

Kylling satay har pr 100 gram (ris ikke regnet med):

Kcal 216,8 Kcal

Protein 17,18 gram

Fett 13,08 gram

Karbohydrater 5,35 gram

Og hele oppskriften koster ca kr 130.- i råvarer.

Creme Catalan

4 porsjoner

5 dl fløte

1,5 dl melk

165 gr sukker

6 stk eggeplommer

0,25 stk fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron

2 stk kanel bark

0,5 stk vaniljestang

Creme catalan er kjempegodt og noe vi har hjemme med jevne mellomrom. Er veldig likt creme brulee.

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Creme Catalan har pr 100 gram:

Kcal 310,18 Kcal

Protein 3,68 gram

Fett 23,61 gram

Karbohydrater 20,16 gram

Og hele oppskriften koster ca kr 53.- i råvarer, dvs ca kr 13 pr porsjon

Brownies

1 porsjon gir ca 8 store stykker.

100 gr smør

100 gr mørk sjokolade

3 stk egg

1,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker eller korn fra 1/2 vaniljestang

50 gr hvetemel

1 ss kakao

0,5 ts bakepulver

Ca 60 gr valnøttkjerner

Smelt smør og sjokolade på svak varme og avkjøl litt.

Pisk egg, sukker og vanilje til luftig eggedosis. Bland forsiktig inn sjokoladesmøret. Bland det tørre og vend det forsiktig inn i røren. Knus nøttene lett med fingrene og ha dem i til slutt.

Hell røren i en bakepapirkledd form (20×25 eller 22 cm springform) og stek i ca 30-35 min ved 175 grader, midt i ovnen.

Den skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i formen og sett den så i kjøleskapet noen timer før den nytes!

Denne pleier vi å servere med iskrem.

Kaken har pr 100 gram:

Kcal 427,91 Kcal

Protein 7,14 gram

Fett 27,51 gram

Karbohydrater 36,82 gram

Og hele oppskriften koster ca kr 38.- i råvarer

Originally posted 2013-02-07 23:21:55.

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt