web analytics

Hvorfor regner det fra lyktestolper?

Close
0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Om gullkorn fra barnemunn, og hvordan vi fedre forholder oss til alle spørsmålene som kommer.

I følge wikipedia har en 4 åring lært seg ca 2 000 ord.

Også den kognitive utviklingen skyter fart i denne alderen, og fantasien blomstrer. Når fantasiene blomstrer og språket er på plass kommer de velkjente gullkorn fra barnemunn, og alle de underfundige og vanskelige spørsmålene.

Men vi skal ikke snakke om språk uvikling, kognitiv utvikling eller morsomme og underfundige spørsmål. La oss heller snakke litt om hvordan vi fedre forholder oss til alt den unge håpefulle spør om.

Poenget er om vi kjøper oss fri fra spørsmål og å måtte forholde oss til våre egne barn. Min 5 åring har nå kommet over den værste spørre fasen, men det er ikke lenge siden jeg måtte forholde meg til spørsmål og jeg hadde baby i magen siden den var så stor, om hvorfor den damen hadde skjegg, om hvorfor bilen vår er svart osv.

Det er jammen ikke lett å svar fornuftig på disse spørsmålene, og er de ikke fornøyd med svaret så spør de både 1 og 2 ganger til om det samme.

Men her åpner det seg en flott mulighet for oss fedre. Mulighetene til å knytte et enda sterkere bånd til barnet. Ved å ta barnet på alvor og snakke med det, lærer barnet at far er en det kan komme til når det er noe jeg lurer på og ting er vanskelig.

Så neste gang barnet spør om noe du ikke vet svaret på, ikke gjør som i sangen og lov et sverd bare barnet tier still. Tenk heller: hmmm montro om ikke dette kan være en mulighet til at vi kan knytte sterkere bånd.

Tags: ,

Category: Rune Kudsen