web analytics

Johan ble pappa ombord på redningsskøyta

|
0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

…og Andrea ble mamma: En tirsdags kveld klokka 21.28 fikk mannskapet på RS ”Stormbull” beskjed om at de måtte ut til Skrova for å hente en fødende kvinne. Klokka 21.45 fikk de hun og barnefaren om bord. Klokka 22.45 føddes en velskapt liten gutt om bord på redningsskøyta.

pappa_mamma_paa_redningsskoyta

– Jeg sørget for at redningsskøyta lå i ro. Plutselig kom barnegråten. Jeg har aldri følt meg stoltere, sier redningsmann om bord på RS ”Stormbull”, Glenn Pettersen.

Første gang
Vanligvis ville kvinnen ha blitt kjørt tilbake til fastlandet i Svolvær og så videre med ambulanse til Gravdal sykehus. Siden fødselen allerede var i gang tok mannskapet den kortere veien til Stamsund, hvor en jordmor ventet.

– Det er ikke første gangen vi hjelper til når en kvinne skal føde, men det er aller første gang i min tid som redningsmann at en kvinne føder om bord, sier Glenn og forteller at han forsto at hun var langt på vei da de fikk beskjed om å ha ambulansepersonell om bord.

Ville heller føde om bord
– Jordmor var bekymret for å flytte på Andrea når fødselen var i gang. Dessuten var det bedre plass og muligheter om bord på redningsskøyta, forteller Johan Knutsen som er faren til barnet.

– Det var et rolig og trygt miljø om bord på redningsskøyta. En sykehusseng ble felt ut med forheng rundt, slik at hun var skjermet for omgivelsene. Mannskapet sørget for at redningsskøyta lå stabilt og trygt ved kaia. 20 minutter senere som kom en liten gutt til verden, sier Pettersen og forteller at dette var en overskrivbar opplevelse å være vitne til.

– Jeg har to unger selv, men å få være med på noe som dette i jobbsammenheng var virkelig spesielt. Utrolig spesielt. Jeg var jo tilstede og hørte alle pusteøvelsene. Tilslutt kom barnegråten. Da var det en stolt skipper om bord, sier Pettersen som er både glad og lettet over at det hele fikk en
lykkelig så lykkelig slutt.

– Det var en fantastisk følelse å kunne hjelpe noen på denne måten!


Informasjon om Redningsselskapet og redningsskøytene finner du på: www.redningsselskapet.no

Originally posted 2013-06-04 12:59:49.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt