web analytics

Kurio – Nettbrett for Far og Barn

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Da undertegnede skulle intervjue Alex Rosén om papparollen, hadde jeg med meg guttungens Kurio nettbrett for å ta opp samtalen. Alex lurte på om vi skulle teste om det virkelig tålte å dette i bakken, slik som reklamen sier. Det var selvsagt litt fristende, men jeg er redd at 7-åringen ville X-et ut pappa dersom vi ødela nettbrettet hans.

Kurio for barn

Mange ønsker seg harde pakker denne julen, og nettbrett ser ut til å bli en av årets store julegavehiter. Kurio Tablet er et nettbrett spesielt tilpasset barn, og vil være med å oppfylle mange drømmer om harde pakker under treet denne julen.

Harde pakker har alltid nytt høy popularitet blant barn, og de siste årene har småelektroniske produkter som smarttelefoner og nettbrett vært høyt på ønskelisten hos både store og små. Dette bekreftes i en fersk undersøkelse gjennomført på vegne av Stiftelsen Elektronikkbransjen. Tidligere dette året lanserte Kurio et eget nettbrett for barn – det Android-baserte nettbrettet Kurio Tablet. I tillegg til lek og læring for de yngste sørger avansert foreldrekontroll for å gi barna en trygg opplevelse med sitt første nettbrett.

Den avanserte foreldrekontrollen gjør Kurio til det tryggeste nettbrettet på markedet, og sørger for at foreldre ikke trenger å bekymre seg for barnas bruk. Foreldrekontrollen inkluderer tidslås og profilkontroll, samt innholdsfilter for internettbruk som kan tilpasses slik man ønsker. Kurio kommer også med en praktiske beskyttelses-ramme, som sørger for at nettbrettet tåler litt røffere håndtering, knall og fall.

Kurio for pappa!

Også voksne kan benytte seg av Kurio. Det er nemlig ikke spart på spesifikasjonene til tross for det barnevennlige designet. Den syv tommer store multiberøringsskjermen kan vise en oppløsning på 800 x 400 piksler, Kurio byr på 4GB intern hukommelse, innebygget kamera og videoopptaker til blant annet videosamtaler. Nettbrettet kommer dessuten med Wi-Fi, HDMI-inngang og 1.2 Ghz prosessor med 3D grafisk chip. Kurio passer altså like godt til pappa.

Pappa kan installere egne apps som barna ikke får tilgang. Han kan også gå utenom Kurio-grensesnittet, og bruke det som et rent Android nettbrett.

Konklusjon

Kurio et bra nettbrett for barn som også kan brukes av pappa og mamma. Det som skiller det fra hvilket som helst rimelig nettbrett er 1) Kurio-softwaren med foreldrekontroll, profiler og barnevennlige apps og 2) beskyttelsesrammen i gummi som gjør at det tåle en støt. (Guttungen har mistet det i gulvet, og det gikk faktisk bra).

Sammenlignet med Nintendo DS og andre spillkonsoller har Kurio en kjempefordel. Mens DS-spill koster 400 kroner stykket, finnes det tusenvis av Android-apps som enten er gratis eller koster noen få tiere.

Bruksområdet er ikke begrenset til spill og lek. Å skrive brev eller skoleoppgaver på nettbrettet er en smal sak. Laster du ned riktig app kan barnet ditt bruke det til å spille sjakk eller piano også. Det finnes en app for det meste!

Kurio kan kjøpes hos Teknikmagasinet, Eurotoys og NetOnNet til en veiledende pris på NOK 1599,-

Originally posted 2012-12-11 14:05:32.

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt