web analytics

Barn kan dø av mangel på kjærlighet

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken


Spedbarn er sterkt avhengige av stimulans – fysisk og psykisk kontakt. Dersom de ikke får nok kontakt og kjærlighet kan de bli alvorlig syke, og i verste fall dø. Barn trenger mer enn regelmessig mat, drikke og rene bleier.

At særlig spedbarn er sterkt avhengige av stimulans – fysisk og psykisk kontakt – vet vi blant annet fra en engelsk barnelege, dr. René Spitz, som under annen verdenskrig ble tilkalt til et sykehus i London der man hadde samlet en stor gruppe spedbarn hvis foreldre var blitt drept eller var forsvunnet på grunn av krigen.

Barna fikk regelmessig mat,drikke og rene bleier, men etter kort tid begynte flere av dem å vise tydelige tegn på apati. De ble sløve, tok ikke til seg næring, gikk ned i vekt og til slutt døde flere av barna. Først trodde man at det dreide seg om en epidemi eller et virus, men man kunne ikke finne noen sykdomskilde. Dr. Spitz kom frem til at barna rett og slett fikk for lite kontakt og kjærlighet – og at det kunne koste dem livet.


Bent Hougaard er barnepsykolog med lang erfaring. Han er også forfatter av boken “Curlingforeldre og servicebarn” utgitt på Gyldendal forlag.

Originally posted 2013-02-07 14:26:49.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Barneoppdragelse, Siste nytt