web analytics

Mormor og de åtte ungene – nå som filmmusikal!

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

8 år gammel filmanmelder etter forhåndsvisning: «Denne filmen får terningkast 6! Det er den beste filmen jeg noensinne har sett! Min anbefaling er at den settes opp på kino slik at flere barn kan se den.»

mormor-og-de-8-ungene_480x319
Foto: Fred Johan Ødegård, www.farogbarn.no

Onsdag 14. august var vi invitert til pressevising av den nye filmmusikalen “Mormor og de åtte ungene” hos Nordisk Film i Oslo.

De andre mediene hadde sendt godt voksne journalister, mange med gråstenk i håret. Men siden dette var en barnefilm, hadde FAR OG BARNs redaktør tatt med seg sin 8 år gamle sønn som “filmanmelder”.

Fra før av var hans favorittfilm “Karate kid” med Jaden Smith i hovedrollen. Hvordan ville en film basert på Anne Cath. Vestlys 70-talls univers slå an?

8-åringens dom var helt klar:

– Denne filmen får terningkast 6! Det er den beste filmen jeg noensinne har sett! Min anbefaling er at den settes opp på kino slik at flere barn kan se den!

At det var en filmmusikal gjorde ikke noe. Tvert imot syntes han at sangene bare gjorde filmen bedre!

Pappa: Koselig 70-talls nostalgi

For oss foreldre som selv vokste opp med Anne Cath. Vestlys bøker, og “Mormor og de åtte ungene som” TV-serie, vil filmen helt klart treffe en nostalgisk nerve uten at den blir gammeldags av den grunn.

Filmen handler om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor som i all hemmelighet rømt fra gamlehjemmet.

Så blir familiens lastebil borte – og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven.

I denne koselige filmen ender alt selvsagt bra til slutt. Lastebilen blir funnet og tyven blir snill. Familieforøkelse blir det også. Likevel slipper Mormor å reise tilbake til gamlehjemmet. Hun får bo sammen med storfamilien på ett rom og kjøkken.

Lun humor og fengende musikk trekker også opp. Pappa gir er den terningkast 5

Dyktige folk bak filmen

Filmen er inspirert av Anne Cath. Vestlys bøker , men manuset er skrevet av Birgitte Bratseth.
Regien er ved Lisa Marie Gamlem også har regissert TV-serien Lilyhammer.

Det musikalske universet skapes av en rekke fengende låter laget av Steinjo, Eyvind Andreas Skeie, Nils Petter Mørland og Kate Havnevik.

Mormor spilles av Marit Opsahl Grefberg (f 1936 Oslo/Bærum). I 1985 spilte hun i teateroppsetningen Mormor i Huset i skogen med Anne Cath Vestly selv i salen. Rollen som Mormor i Mormor og de åtte ungene blir hennes første store filmrolle.

Ingrid Bolsø Berdal spiller mor, Thomas Bye spiller far, Steinar Sagen spiller tyven, Jarle Bernhoft er mixmasterselger, Robert Skjærstad er politi og Marianne Mørk Larsen er Hulda.

De åtte ungene spilles av Frida Hellen, fra Oslo (Maren), Emma Spetalen Magnusson, fra Oslo (Marte), Arnold Efraim Vogt Granqvist, fra Oslo (Martin), Amund Wiegand Blakstvedt, fra Oslo (Mads), Petronella Gurowska Nygaard, fra Oslo (Mona) og Hedda Kanutte Grytten og Ada Elektra Grytten, fra Vestby (Milly og Mina).

Mormor og de åtte ungene produseres av Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i Paradox og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.

Konklusjon
Filmen anbefales både av far og barn. Dette kommer garantert til å bli en av høstens kinosuksesser!

Originally posted 2013-08-21 15:24:31.

Tags:

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt