web analytics

Opp i fjellet og ut på sjøene, i Dalarna

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Dalarne i Sverige har  mye å by på i høstferien. Hva med å kombinere fjellvandring, gjeddefiske og en tur i verdensrommet?

hoestferie_i_sverige_480x320

VANDRING I LINNÉS FOTSPOR I NORDLIGE DALARNA

Denne vandringen tar deg med i fotsporene til den berømte botanikeren Carl von Linné. Den 16. juli 1734 skrev Carl von Linné i sin dagbok: ”Når man har hvilt seg over natten i skogen, tok man seg straks sin reise gjennom ville skogen ut på en fryktelig vei forbi et fjell, kalt Gränjesåsen”.

Fjellet Städjan, det sydligste i det svenske fjellmassivet, har en vulkanliknende topp på 1131 meter som stiger opp fra lavfjellet og dominerer området. Fjellet er lett tilgjengelig for fotturer, så barna også kan være med til topps for å nyte utsyn over skoger, myrer og sjøer. Kanskje ser man en reinflokk på sin vandring. Vegetasjonen er preget av dvergbjørk og lavaheier. På vestsiden av fjellet finnes en frodig granskog som delvis er urskog.

Vandringen tar om lag 4 timer, og arrangeres mandag 30. september og mandag 7. oktober.

For mer informasjon: www.turistgardensarna.com

GJEDDEFISKE I NORDLIGE DALARNA

Fiskeentusiasten som drømmer om den riktig store gjedda, bør reise til Norra Dalarna og besøke jakt- og fiskeeldoradoet Camp Nordic Footprints. Fra 1. oktober arrangeres ”Pike Special” ved fiskecampen, hvor flere store innsjøer tilbyr fantastisk gjeddefiske fra båt. Med erfarne guider, godt utstyr og høstens gode forutsetninger blir dette et annerledes eventyr. Ulike områder i sjøene byr på muligheter for storfisk, som flaket, grunnen og Jons place, enten du fisker fra båt eller kaster fra land på en av de mange små øyene. Her kan du enten bo komfortabelt i fiskecampen eller telt på en av øyene.

gjeddefiske_i_dalarne_480x320

For mer informasjon: www.nordicfootprints.com/pikespecial

HØSTTURIST I VERDENSROMMET

Verdensrommet finnes i Framtidsmuseet i Borlänge, hvor du kan oppleve galakser og solsystemer på nært hold i planetariet. I dette spennende museet finner vi fem utstillinger ut fra temaene mennesket, mekanikk, fysikk, energi og verdensrommet. Framtidsmuseet fremstår i ny drakt etter ombygging, med nytt planetarium, oppdaterte utstillinger og nye interaktive eksperimenter. Det betyr at små og store besøkende får reise rundt i rommet på en helt ny måte, blant annet med filmer.

Lørdager og søndager kan besøkende være med på Zula-patruljens store væreventyr, en film som passer for barn fra 4 år og oppover. Patruljen utforsker været på jorden og andre planeter i vårt solsystem, samtidig som de beskytter universet mot skumle skurker. Dette er en fascinerende reise som lærer oss om både astronomi og vær.

Skolebarn kan lære mer om solsystemets himmelkropper og planetenes bevegelser i forhold til hverandre i filmen om solsystemet. Aspirerende astronauter kan oppleve oppskyting av en romrakett og bli med på en filmatisk svevetur gjennom den internasjonale romstasjonen.

verdensrommer_dalarne

For mer informasjon: www.framtidsmuseet.se

Originally posted 2013-09-19 14:44:27.

Tags:

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt