web analytics

Pappavennlig arbeidsplass med braksuksess

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

stormberg_olsen_480x320

Turtøy-produsenten iker å vandre sko på Top9Rated kalt Stormberg er en ung bedrift, med en snittalder på 30 år. Mange av de ansatte er småbarnsforeldre. Derfor har bedriften bevisst satset på tilrettelegging for familieliv og foreldreskap.

Det har blant annet resultert i at Stormberg ble kårets til ” Årets mest familievennlige bedrift” i 2009. Samtidig trosset bedriften finanskrisen og leverte gode økonomiske resultater.

Bærekraftige liv
I følge gründer og daglig leder, Steinar J. Olsen, henger dette direkte sammen med verdigrunnlaget til bedriften:
– I vårt verdigrunnlag har vi fire kjerneverdier, og en av dem er bærekraft. Bærekraft er ofte knyttet opp til vårt klima- og miljøvernengasjementet. Men internt fokuserer vi også mye på å leve bærekraftige liv, der det er balanse mellom arbeid, fritid og familie. Noe av det vi har jobbet veldig med, er å legge til rette for at en skal kunne kombinere et hektisk familieliv med et krevende arbeidsliv, fortelle han.
Mange av dem som har klatret i gradene og gjort karriere i Stormberg, har gjort det mens de har fått både ett, to og tre barn.

Bedriftsøkonomisk lønnsomt
Stormberg-gründeren er ikke i tvil om at det er lønnsomt å tilrettelegge arbeidsplassen for småbarnsforeldre.
– Ja det er det. Det er fordi man får dyktige og lojale medarbeidere. Det er ikke sånn at man må drive rovdrift på sine medarbeidere for å få resultater. Jeg vil snarere si tvert i mot. Det at folk får muligheten til å leve et liv i rimelig balanse, gjør at man får dyktige medarbeidere som skaper gode resultater.

Et tankekors at fedre jobber mer overtid
Til tross for stadig dagens fedre er mye mer involvert i den daglig omsorgen for sine barn, viser statistikken at menn arbeider mer overtid etter at de har blitt fedre.
– Jeg har også hørt de tallene der. Jeg tror det kan ha en sammenheng med økonomi og familiens økonomiske situasjon. Men det er et tankekors, sier Steinar J. Olsen som og legger til at bedrifter gjør seg selv en bjørnetjeneste dersom de pålegger nybakte fedre å jobbe overtid som går utover familielivet.

Arbeidsgivere som ikke har respekt for familielivet og arbeidsmiljøloven, har han lite til overs for.
– Det finnes en del arbeidsgivere som pålegger sine medarbeidere å jobbe mer enn rammene Arbeidsmiljøloven angir, eller som unnlater å legge til rette for at menn kan ta permisjon og følge opp sine barn. Disse arbeidsgiverne vil neppe være fremtidens arbeidsgivere. Mitt råd til norske menn som har slike arbeidsgivere, er at de vurderer å skaffe seg en annen og mer moderne arbeidsgiver. Finn en arbeidsgiver som tar vare på sine medarbeidere og som gir medarbeiderne mulighet til å ta vare på sin familie, oppfordrer han.

Hva Stormberg gjør for å tilrettelegge for småbarnsforeldre
Når vi spør hva konkret Stormberg gjør for å tilrettelegge for småbarnsforeldre, kommer svaret raskt:
– De aller fleste ansatte hos Stormberg har mulighet til å jobbe fra hjemmekontor, og det er det en del av dem som er småbarnsforeldre som benytter seg av. Og så har vi fleksibilitet i forhold til det med arbeidstid. Man kan begynne litt senere når man skal levere i barnehage, og gå litt tidligere når man skal hente.
– Det er ikke antall timer medarbeideren legger ned som er avgjørende for resultatet, forklarer Steinar J. Olsen. Det er jo innholdet i det arbeidet som utføres som er viktig. Det er aldri et mål å jobbe mest mulig. Det er et mål å jobbe smart, og et mål å få de gode resultatene. Mennesker som både trives på jobb og har det bra i familiesituasjonen presterer bedre resultater.

Lite fritid, men mye frihet
Du er selv småbarnsfar – og samtidig en suksessfull gründer og bedriftsleder. Noe som innebærer mye jobbing. Hvordan klarer du å kombinere dette?
– Det går veldig fint det, svarer gründeren og fortsetter: Jeg har veldig få overnattingsdøgn i året. Jeg prøver å komme hjem på kvelden, slik at jeg er der neste morgen når ungene våkner. Og så jobber jeg syv dager i uka, men sprer jobben utover slik at jeg kan være en god del sammen med barna når de er våkne. Jeg har gjerne en liten økt før ungene står opp om morgen. Så jeg er hjemme og tar dem til skole eller barnehage. Derfor er jeg er en av dem som kommer senest på jobb i Stormberg. Og det har jeg prøvd å være bevisst på – å gå foran med et godt eksempel – for å vise at det er helt akseptabelt å bruke litt ekstra tid om morgenen når man har småbarn. Jeg drar gjerne litt tidlig fra jobb også – men så tar jeg til gjengjeld en arbeidsøkt på kvelden etter at ungene har lagt seg. For min del fungerer det veldig fint.
– Jeg har en kone som er også yrkesaktiv og har en krevende jobb. Så det er klart det ofte er en kamp om tida, men det fungerer veldig fint. Vi har lite fritid, men mye frihet, avslutter gründeren.

—-
Intervjuet har tidligere vært publisert i den trykte utgaven av pappamagasinet FAR OG BARN.

Originally posted 2014-03-20 10:11:39.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt