web analytics

Snart pappa?

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

Det er ikke lett å være vordende far. Mens kvinnen opplever hele prosessen med kropp og sinn, må mannen nøye seg med å følge den utenfra. Desto større grunn har han til å engasjere seg aktivt i svangerskapet fra første stund.

Dere har en oppgave sammen, du og hun. Og nå trenger dere hverandre, kanskje mer enn noen gang. Den tradisjonelle mannsrollen holder ikke lenger. Det er ikke nok å tjene penger og ta de største fysiske løftene for å være god mann og far. Her gjelder det å delta i hele prosessen. Åpenhet og nærhet er nøkkelord. Kvinner vet som oftest ikke mer enn menn om hva det vil si å få barn og være foreldre. Mødre er nødt til å lære det underveis, fedre må i større grad ville det selv. Det burde være tilstrekkelig motivasjon å vite at menn som tar aktivt del i svangerskap og fødsel, utvikler et helt spesielt nært og inderlig forhold til barnet sitt senere.

Hvis du føler en form for sjalusi i denne tiden, er det normalt. Noen menn blir litt sjalu på sin kone fordi «alt dreier seg om henne». Minst like vanlig er det om du blir sjalu på denne lille spiren av et barn som så fullstendig har tatt din kvinne
i besittelse.

Kanskje føler du deg også såret og utenfor fordi det virker som om hun heller snakker med moren sin eller venninnene enn med deg om alt som skjer i henne.

Fortell henne hva du føler, men unngå å anklage henne. Vær åpen og vár for henne, prøv å forstå og imøtekomme behovene hennes. Hun trenger din trygghet og styrke. Jo nærmere dere greier å komme hverandre i ventetiden, desto bedre kan du hjelpe og støtte henne gjennom fødselen. Og akkurat den opplevelsen er så stor at de fleste menn har problemer med å beskrive den. Som en helt nybakt pappa henført utbrøt: «Jeg sto der og kjente at jeg ble et bedre menneske».


Kilde: Graviditet, fødsel og den nye familien (Libero – SCA Hygiene Products)

Originally posted 2012-05-28 18:46:12.

Tags: ,

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt, Snart pappa / nybakt pappa