web analytics

Ylvis har laget barnebok om reven!

0
0
0
0
0
0
0
0
0
eller kopier linken

ylvis_hva_sier_reven

Lenge før millioner av mennesker verden over nynnet på The Fox, la Ylvis andre planer for reve-eventyret. De ville lage bildeboken, Hva sier reven?

Og mens The Fox har vokst seg større og større gjennom høsten, har bildeboka tatt form: Hva sier reven?er skrevet av Bård og Vegard Ylvisåker og Christian Løchstøer. Boka er illustrert av Svein Nyhus, en av Norges fremste illustratører. Det var Ylvis selv som kontaktet Nyhus: “Vi fikk tidlig i prosessen lyst til å gjøre denne sangen om til en barnebok og tenkte å være så freidige å spørre den beste illustratøren med én gang. Han svarte at han var veldig opptatt, men etter å ha fått fremlagt teksten, tente han på alle plugger. Vi er vel-dig glade for å ha fått ham med. Svein viderefører hele ideen bak sangen – å kombinere det absurde med bunnsolid håndverk.”

Selv er Nyhus svært begeistret for prosjektet: “Hva sier reven? er full av overraskelser og liv, den er sær og populær, ryddig og rotete, bråkete og poetisk, barnslig og alvorlig – alt på én gang. Det er en bok som kan syngeleses mange ganger, som det er gøy å lese høyt fra og tulle med. Jeg håper den kan glede, forundre og inspirere til sang og dans og tull og tøys,” sier Nyhus.

“Bildeboka Hva sier reven? er intet mindre enn en moderne klassiker. Vi har lenge ønsket oss barnebøker fra Ylvis, og kunne ikke drømt om et mer spennende samarbeid enn Ylvis/Nyhus,” sier redaktør i Aschehoug Barn og ungdom Johanne Askeland Røthing.

Les også:
Ylvis, The Fox
Pappa, hva sier egentlig reven?


Boken er til salgs hos Haugenbok.no

Originally posted 2013-10-21 13:13:09.

Tags:

Category: Artikler, intervjuer og reportasjer, Siste nytt, Snart pappa / nybakt pappa